Elk seizoen een overzicht met updates, geplande evenementen en nieuws over de boerderij? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Strokenteelt

Sinds 2020 zijn bijna alle percelen van ons bedrijf over op strokenteelt. Op één perceel groeien, in een bepaalde gewasrotatie, verschillende gewassen op lange stroken van 3m of 6m breed. Op die manier wordt ieder perceel in het seizoen tot een bontgekleurde gestreepte lappendeken omgetoverd. We kiezen voor strokenteelt om o.a. plaagdruk te verlagen, gewasziektes te beheersen, bodemgezondheid te stimuleren en biodiversiteit te bevorderen. In die stroken werken de kippen, koeien en varkens mee. 

Veehouderij

Op onze boerderij zijn sinds de oprichting eigenlijk altijd wel koeien gehouden. In de zomer lopen deze graag in een deel van het natuurgebied Oranjezon of in de grasstroken aangrenzend aan de stallen. Sinds 2022 wordt er met een nieuwe generatie koeien weer melkverwerking gerealiseerd; en werd het erf uitgebreid met een melktap en een ijsmakerij

Sinds een paar jaar houden we ook wat varkens op onze boerderij. Het begon met drie Bonte Bentheimers, waarvan een zeug in 2021 maar liefst 13 biggetjes kreeg. Zij zullen, wanneer nodig, mogen wroeten en struinen in de strokenteelt. 

Mobiele kippenkar

In een mobiele kippenkar wonen onze +/- 200 kippen. Wij verkopen hun eieren in de winkel. De kar is zo mobiel dat die makkelijk op de stroken geplaatst kan worden. De kippen lopen via de onderkant naar buiten waar ze in een ren dat aan de kar bevestigd zit naar hartelust o.a. insecten en slakken op kunnen eten die de gewassen schade aan kunnen richten. Tevens wroeten ze de aarde om.