Nu geopend van vrijdag t/m zondag, ons bio strandkot Marie! Kom gezellig langs voor goede koffie, ijs en producten uit onze bakkerij.

Lees meer

Brood

In onze bakkerij maken wij broden met desem. Waar dit niet gebruikt wordt, zoals bij de baguette, gebruiken wij het minimum aan gist. Alle broden hebben een lange rijstijd, van 24 uur tot 72 uur. De meeste mensen associëren desem brood met een zure smaak. Dit hangt echter af van hoe de desem wordt onderhouden en vandaar dat onze broden niet per se overheersend zuur zijn. We gebruiken alleen maar biologische ingrediënten die of van ons eigen land komen of als grondstof los aangekocht worden, en daarna naar eigen receptuur wordt gemixed. Binnen de bakkerij wordt er deelgenomen aan verschillende masterclasses om de producten te verbeteren, zoals croissant en pizza romana.

Viennoiserie

In plaats van bladerdeeg, maken we verschillende zoete en hartige producten met croissantdeeg. Zo is de crolus, onze variant op de Zeeuwse bolus, inmiddels een begrip geworden. Sommige producten qua smaak per seizoen. Zo hebben we in de zomer heerlijke fruitgebakjes met seizoensfruit en wisselt de vulling van de cruffin met frisse fruitjam en bakkersroom in de zomer tot chocolade praline in de winter. Onze hartige producten zoals saucijzenbroodjes en bacon kaas croissantjes worden gemaakt met vlees van onze eigen kudde.

Patisserie

De taart die je altijd, het hele jaar door bij ons kan vinden is appeltaart. Niet zo verwonderlijk natuurlijk op een boerderij met een hele grote appelboomgaard eromheen. Ook hier worden de producten afgestemd op het seizoen en de beschikbaarheid. Zo hebben we in de zomer frisse cheesecake met huisgemaakte fruit confituur en is er voor de feestdagen een tiramisu bûche gemaakt. Daarnaast is het elke zaterdag weer een verassing wat er gemaakt wordt.

Koek

De meeste mensen kennen onze eigen chocolade en hazelnoot koeken inmiddels wel en dat assortiment gaan we flink uitbreiden. Met de komst van onze koekjesmachine kunnen we veel sneller en efficiënter werken. Naast een vast assortiment zullen er met de feestdagen koekjes zoals speculaas en kruidnoten gemaakt worden. Bijzonder aan onze koekjes is dat ze met speltmeel worden gemaakt. Ideaal dus voor mensen die gevoelig zijn voor tarwegluten.

Specials

Buitenom al het lekkers wat we al doorgaans produceren, hebben we enkele producten die alleen met feestdagen beschikbaar zijn. Zo maken we voor de december feestdagen en Pasen authentieke Italiaanse panettone’s. Het proces duurt wel zo’n twee dagen, waarbij er elke stap iets mis kan gaan. Een behoorlijke uitdaging dus. Meer hierover kun je lezen op deze pagina.

Oudjaar is natuurlijk geen oudjaar zonder oliebollen en bij ons zijn ze dan ook nog eens gemaakt met alleen maar biologische ingrediënten. Twee weken voor oudjaar al in de weekenden te koop op de boerderij en voor oudjaar te bestellen via ons online bestelformulier.