Ook in de herfst/winter is onze boerderijwinkel geopend van maandag - zaterdag en hebben we dagelijks lekker vers brood uit onze bakkerij.

Openingstijden

Loverendale Ter Linde

Loverendale Ter Linde is een biodynamisch gemengd boerenbedrijf met 140 hectare grond. We verbouwen groente en fruit en hebben een kleine veestapel. Even buiten Oostkapelle is er een perceel ingericht waar biodynamische snijbloemen geteeld worden. Op het erf bevindt zich een grote bioboerderijwinkel waar je al je dagelijkse boodschappen kunt doen, een biobakkerij voor dagelijks vers brood en onze melktap.

Er is een prachtige natuurspeelplek, een familiecamping met 25 plekken voor tenten en kleine kampeerauto’s en in het seizoen is ook de koffiebar geopend en is er vers gemaakt ijs verkrijgbaar in onze ijsbar.

Maatschappelijke betrokkenheid

Ons bedrijf is sterk verankerd in de maatschappij waarin we bestaan. We dragen zorg voor het land en de omgeving en willen de ontwikkeling en gezondheid ondersteunen van de lokale bevolking.

 

KORTE KETEN

De winkel symboliseert voor ons een eerste opstapje naar de strategie wat we ‘de korte keten’ noemen; datgene wat wij produceren rechtstreeks bij de consument terecht laten komen doordat we de producten van het land in de winkel leggen. Op die manier willen we bijdragen aan een regionaal voedselsysteem. Kort gezegd: de weg en de afstand die ons dagelijks eten gaat is in veel gevallen onnodig lang, ingewikkeld en vervuilend geworden. Met een korte keten willen we consumenten niet alleen aansporen hun voetafdruk te verkleinen maar hen tevens stimuleren een stukje bij te dragen aan het oplossen van dit probleem. Deze lokale afzetstrategie hebben we onlangs vergroot met ons brood; het hoofdingrediënt graan wordt door ons verbouwd, in aangrenzende dorpen bij de molenaar gemalen en gebakken en verkocht op het erf.

 

SAMENWERKING

Met o.a. de Vrije School Zeeland hebben we een fijne samenwerking opgezet. Kleuters hebben eens per week een schooldag op de boerderij. De dag wordt begonnen in ons overdekt buitenlokaal wat aan de rand van de natuurspeelplek staat. Er is vervolgens samen met de leerkrachten genoeg te ontdekken en te beleven in de boomgaard of op het land.

 

Boer en Zorg 

Mensen die in zorginstellingen leven verdienen vers bereid en lokaal geteeld voedsel! Daar staat Boer en Zorg voor. 

Kwaliteit van leven is voor veel mensen sterk verbonden aan eten. In eerste instantie draagt het bij aan een betere fysieke gesteldheid. Maar ook op allerlei andere niveaus draagt een mooie, smaakvolle en voedzame maaltijd bij aan het welzijn van bewoners. Zo is eten in een zorginstelling voor velen een sociale aangelegenheid, het maakt dat mensen zich thuisvoelen. Veel mensen vinden het eten echter niet lekker. Naast het feit dat veel bewoners daardoor ondervoed zijn en kampen met onnodige verslechtering van hun gezondheid, wordt er op grote schaal eten weggegooid. 

Boer en Zorg staat voor het verbeteren van de maaltijdkwaliteit en het verminderen van voedselverspilling. Het koken met lokale producten geeft een impuls aan de lokale economie, werkgelegenheid en het landschap. Dit komt samen in een efficiënte keten waarvan alle partijen profiteren. 

Samen met een team enthousiastelingen zijn we initiatiefnemer van Boer en Zorg. We willen de hele keten samenbrengen in een organisatie waarin wij het product van ons land verwerken in de keuken tot een goede, gezonde maaltijd en dat uitserveren in de zorgcentra. In 2021 ontving Boer en Zorg de prijs van het programma Rabo Food Forward West-Brabant & Zeeland.